Halvard's hender helbreder

Ektemannen fikk beskjed om å komme til sykehuset for å ta det siste farvel med kona.

Man mente at livet ikke sto til å redde. Stor var overraskelsen både hos ektemannen og legene ved sykehuset allerede dagen etter. Da var Magna tydelig på bedringens vei. Hun kjente igjen ektemannen. Legene uttalte at det hadde skjedd et under.

Magna, Halvard Nordfjæran, Ingebret, Hedvig og Sverre, som alle kan smile fornøyd etter vellykket behandling.

04 - Oppland Arbeiderblad, 31. desember 1985.

For vel ett år siden kom Halvard Nordfjæran flyttende til Valdres fra Tønsberg. Men det var ikke to tomme hender han kom med. det var helbredende hender!

Et intervju som Oppland Arbeiderblad brakte med ham den gangen førte til en storm av telefoner fra folk med forskjellige plager som ville komme i forbindelse med ham. Han har så visst ikke manglet klienter, og de fleste av dem som har søkt hjelp har fått det og blitt kvitt sine plager.

-Halvards hender helbreder

Forleden møtte vi noen av disse hjemme hos Nordfjæran på Bjørgo og alle mente det hadde skjedd undere med dem under behandlingen. I det følgende skal vi la "pasientene" selv fortelle om sine skjebner og hvordan behandlingen har virket.

Hedvig og Sverre fra Odnes er av dem som har fått god hjelp hos Halvard på Bjørgo. Hedvig var i årevis plaget av sterk angst og kan blant annet se tilbake på opphold ved psykiatrisk avdeling. I mange år har hun også hatt angina og måtte stoppe og hvile flere ganger når hun skulle på butikken. Ene benet var dessuten lengre enn det andre, noe hun merket særlig når hun sto lenge.
- Et poeng er at jeg aldri torde å gå på butikken alene. Sverre måtte bestandig være med. Angsten ved å møte andre mennesker var så sterk at det rett og slett knøt seg for meg. Ofte skalv jeg slik på hendene at jeg ikke kunne holde en kaffekopp. Var jeg med mannen til Dokka, kunne han aldre forlate bilen såpass lenge at han fikk betalt for seg på bensinstasjonen. Jeg var livredd for alt mulig, spesielt det å være alene eller å møte andre mennesker.

Etter bare et par besøk hos Halvard forsvant angstsymptomene, og nå føler jeg meg som et hvilket som helst annet friskt og sunt menneske. Plagene med anginaen er også blitt vesentlig redusert og nå rusler jeg glad og fornøyd til butikken helt på egen hånd, uten angst og uten å trenge noen hvilepauser. Det er rett og slett vidunderlig! Dessuten er begge bena blitt like lange!

Kan nå klø seg i nakken!

Sverre som inntil for 12 år siden drev lastebiltrafikk, fikk plager med nakken som førte til at han måtte slutte å arbeide.
- Hele nakken ble på en måte låst og det spredte seg nedover i venstre arm. De siste årene har jeg ikke kunnet løfte venstrearmen i det hele tatt. Nå kan jeg klø meg selv i nakken!

Jeg led også av konstant hodepine. I åtte år spiste jeg 100 muskelavslappende tabletter i måneden. I begynnelsen var jeg hos mange doktorer men ingen kunne hjelpe, så tilslutt ga jeg rett og slett opp. Fysikalske behandlinger hjalp bare akkurat mens de pågikk.

I september begynte jeg med behandlinger hos Halvard og etter bare to ganger kom følelsen i venstre armen tilbake. Etter 13 behandlinger er jeg så bra at jeg nesten ikke tror det selv. Jeg er rett og slett frisk som en fisk. Nå er det bare det sørgelige faktum at en er for gammel!

Leddgiktsmerter forsvant

Ingebret fra Hov har leddgikt. De siste 12-15 årene har han hatt store smerter på grunn av sykdommen

- Jeg har om lag 50 meter fra huset til postkassen. Da jeg var på det verste, kunne jeg bruke opptil en time på å stavre meg fram og tilbake denne stubben. Skulle jeg reise meg opp fra en stol var det å hogge tak i bordkanten og bryte seg opp. Å sitte med ene benet over det andre var utenkelig, og når jeg gikk laget jeg "skispor" i snøen, kunne ikke løfte beina.

Etter 15 behandlinger er jeg blitt et helt nytt menneske. Leddgiktsmertene er borte, så å si. Jeg bruker sjelden smertestillende tabletter lenger og turen etter posten er unnagjort på fem minutter, uten stokk! John demonstrerer stolt hvordan han kan slenge ene benet nonsjalant over det andre, og reiser seg spretten opp fra stolen.
- Jeg har mye å takke Halvard og hans behandling for. Det er rett og slett et under som har skjedd med meg, sier han.

Blødningene stoppet

Hedvig fra Torpa opplevde også et under. Hun fikk store underlivsblødninger som tilsynelatende ikke lot seg stoppe.
- Jeg ringte til Halvard Nordfjæran og det er nesten ikke til å tro, men før jeg fikk lagt på telefonføret igjen etter samtalen, hadde blødningene stanset! Etter dette hadde jeg tre behandlinger og har ikke hatt plager siden.

Nordfjæran forklarer dette fenomenet med at han i dette tilfellet brukte metoden med blodstemming, en kunst som har gått i arv i slekta hans i mange generasjoner og som han selv lærte av en slektning.

Ble før igjen

Men noe av det underligste som har skjedd under Halvard Nordfjærans behandling er kanskje det som skjedde med Magna fra Bjørgo. Etter et sterkt hjerteinfarkt som hun kom seg noenlunde etter, ble hun to måneder senere igjen sendt til sykehuset på Gjøvik, denne gang ikke bare med hjerteinfarkt men også hjerneblødning som førte til at hele venstre siden fra hodet og nedover var fullstendig lammet.

Ektemannen fikk beskjed om å komme til sykehuset for å ta det siste farvel med kona. Man mente at livet ikke sto til å redde. Stor var overraskelsen både hos ektemannen og legene ved sykehuset allerede dagen etter. Da var Magna tydelig på bedringens vei. Hun kjente igjen ektemannen. Legene uttalte at det hadde skjedd et under.

Det ikke legene visste var at det besøket som alle trodde var fra nærmeste familie, var Halvard Nordfjæran. I fire timer arbeidet han med Magna som allerede etter en kort stund viste tydelige tegn på bedring. Etter to uker ble hun skrevet ut fra sykehuset, nesten frisk. Hun har ingen symptomer på at hun har hatt verken hjerteinfarkt eller hjerneblødning, men lever et ganske normalt liv med daglige butikkturer. Det hører med til historien at under sykehusoppholdet, var Magna oppe og gikk allerede etter fire dager. Da hadde hun fått tre behandlinger av Halvard.

Hoftesmerter forsvant

En av Nordfjærans pasienter ønsker ikke å fremstå med navn, men også her har det skjedd bemerkelsesverdige ting. Hun forteller at hun etter et lårhalsbrudd for noen år siden har hatt store plager med hofta. Hun har egentlig sykehusplass for å gjennomgå en større hofteoperasjon, men nå lurer hun på om det er nødvendig. Etter behandlingen på Bjørgo er smertene borte og hun fungerer nesten normalt. Stokken, som hun har vært avhengig av i mange år, glemmer hun rett som det er. Hun har ikke bruk for den lenger.

-Helbreding del av Guds plan

Det er bare noen få forunt å ha helbredende evner. I Norge har det bestandig vært omfattet med en del mystikk og undring, og mange er blitt stemplet som kvakksalvere i denne bransjen. I Vest-Tyskland er det annerledes. Personer med helbredende evner blir tatt hånd om av forbundsrepublikken og hjulpet på alle måter med behandlingslokaler. Der har man anerkjent fenomenet.

Halvard Nordfjæran har ingen slik støtte. Tvert i mot blir hans virksomhet gjenstand for en del mistenksomhet. Noen gratis behandlingslokaler fra det offentlige har selvfølgelig ikke kommet på tale. Han har nå kjøpt seg et eget sted på Bjørgo, der han blant annet har fått ordnet med overnattingsmuligheter for langveisfarende.

Når det gjelder sine helbredende evner, siterer Nordfjæran en uttalelse fra en engelsk helbreder:

- "All ekte helbredelse er helbredende åndskrefter, kosmisk kjærlighet, som virker gjennom oss. Helbreding er en del av Guds plan med oss mennesker. Når åndskraften får virke, kan de fineste ting skje. Det er Gud som virker gjennom meg, og han kjenner ingen begrensning. Bare noen få har fått evnen til å helbrede, men alle har den egenskap at de kan ta i mot helbredelse, bare de åpner seg for det".

- Dette var den engelske helbrederens ord, som like gjerne kunne ha vært mine egne. I tillegg vil jeg si følgende: Det du gjør mot andre, kommer tilbake til deg selv, som godt eller vondt. Det kan ta lang til, men det slår aldre feil, sier Nordfjæran.

- Reaksjonene hos dem som søker behandling hos meg, kan være så forskjellige, sier Nordfjæran. Det kan føles som varme, kulde eller dyp avslapning. De fleste merker varme. Reaksjoner som dovenhet, stivhet og forverret smerte, kan også forekomme. Det er også individuelt hvor mange behandlinger man trenger, avhengig av hvor lenge man har hatt plagene, men vanligvis rekker det med 6-12 behandlinger.

Back to Top