Helbreder med varme hender

 

Jeg har helt siden jeg var 19 år hatt store ryggplager. Har problemer med å sitte stille lenge. Dette kjente jeg ikke noe til nå. Etter ytterligere behandling av rygg og føtter er det aller meste av smertene i ryggen nå forsvunnet. Utrolig sier Jorun og forteller at det er flere år siden hun kunne bevege seg uten smerter i ryggen.

Frostingen og healeren Halvard Nordfjæran mener hans behandlingsmåte er den naturlige. Her helbreder han Jorun for ryggproblemer.

 

22 Stjørdals-Nytt 31 January 1996


Helbreder med "varme hender".

Halvard Nordfjæran er tilsynelatende en helt vanlig mann fra Frosta. Men, han lever av å helbrede folk uten andre hjelpemidler enn hendene, han er healer. Onsdag i forrige uke arrangerte han en healing-demonstrasjon på Stjørdal Hotell. De få som møtte opp fikk en grundig innføring og demonstrasjon av hva healing er.

Healing er å ta i bruk energien rundt oss. Kall det gjerne åndskraft, gudskraft eller kjærlighetskraft. Jeg kanaliserer denne energien og helbreder folk med den, sier Nordfjæran.

I følge healere skyldes sjukdommer og andre plager blokkeringer av energistrømmene i kroppen. Healere mener at de løser opp disse blokkeringene og gjennom dette kan behandle alle slags sjukdommer. Healere påstår at de først og fremst påvirker sjel og sinn, og at alle sjukdommer oppstår i sinnet.

Healing blir ofte knytta til religioner, men ingen religion kan gjøre krav på healing. Healing er dessuten den eldste måte å behandle på. I blant annet England, Nederland og Danmark er healing mye mer annerkjent enn i Norge. I alle disse landene har man egne avdelinger for alternativ behandling på sjukehusene. Bare de siste åra har healing blitt mye mer akseptert også i Norge, sier Nordfjæran og viser til en mengde undersøkelser, eksempler og "bevis" på hvor effektiv og troverdig healing er.

Sjøl behandla Nordfjæran en gang en person med en fot som var kortere enn den andre. - Etter endt behandling hadde foten vokst til sammen to cm, forteller Nordfjæran som mener det er på tide at folk får øynene opp for alternativ behandling.

Heltids Healer i 14 år.

Nordfjæran oppdaget at han hadde spesielle evner for 14 år siden da han ble oppmerksom på at han kunne helbrede smerter i foten sin ved å legge hendene over. Gjennom drømmene sine skjønte han hvordan han skulle bruke dette spesielle talentet. Etter dette har han levd av å være healer.

Alle kan lære healing, men ikke alle kan bli like flinke. Man må ha dette talentet. Som å spille piano. Det kan alle, men bare noen få kan bli konsertpianist. Healing er ikke mystisk, men en naturlig utnyttelse av energi, hevder Nordfjæran.

Bare fem personer møtte opp på healing-demonstrasjonen forrige onsdag på Stjørdal Hotell.

Svært dårlig oppmøte, sier Nordfjæran som holdt demonstrasjon på Levanger i overfylte lokaler.
Det er en fordel med få personer på demonstrasjonene. Da får jeg mer tid til hver enkelt, mener han.

Og full demonstrasjon fikk de få som hadde møtt opp. Etter en innføring i hva Healing er, ble deltagerne bedt om å sette seg i ring og holde hverandre i hendene. Nordfjæran gikk så rundt og la hendene på nakke, skulder, rygg og hode til hver enkelt.

Jeg kanaliserer energi og overfører den til deltagerne. Ved å holde hverandre i hendene er det ikke bare den jeg tar på som føler energien, sier Nordfjæran.

Etter ca. en time med håndspåleggelse kunne deltagerne fortelle om varierende kulde- og varmefornemmelse der Nordfjæran hadde rørt dem, samt prikking og bevegelser i de andres hender. Samtlige kjente utstråling fra hendene hans

Jeg har helt siden jeg var 19 år hatt store ryggplager. Har problemer med å sitte stille lenge. Dette kjente jeg ikke noe til nå. Etter ytterligere behandling av rygg og føtter er det aller meste av smertene i ryggen nå forsvunnet. Utrolig sier Jorun og forteller at det er flere år siden hun kunne bevege seg uten smerter i ryggen.

Vær åpen

Det er greit å være en smule skeptisk når det gjelder alternativ behandling. Det finnes Healere som misbruker talentet sitt og driver med faget bare for pengenes skyld, selv om de er i fåtall, sier Nordfjæran, men oppfordrer folk til å være åpne mot det en ikke forstår.

Healing er absolutt et alternativ til skolemedisin avslutter han.

Back to Top