Kunne kaste krykkene

13- Adresseavisen, 31. desember 1991

Like før klokka halv tre i går ettermiddag humpet Stig (26) med krykker inn på rom 209 på Hotel Royal Garden. Ryggplager gjennom fjorten år hadde toppet seg, nå prøvde han "siste utvei". Ti minutter senere gikk Stig ned hotelltrappa, med krykkene under armen.

Healeren Halvard Nordfjæran (34), opprinnelig fra Frosta, nå bosatt i Nord-Aurdal, fikk folk til å stå i kø utenfor hotellrommet i Trondheim mandag. I en annonse i Adresseavisen lørdag nærmest lovte han mirakler for folk med ryggplager. Og for Stig var det som skjedde mirakuløst.

- Jeg merket da jeg reiste meg opp at det hadde skjedd noe. Belastningen på føttene var annerledes. Nå er det godt å være til, sammenlignet med hvordan jeg var da jeg kom hit. Det skal bli spennende å se hvordan dette fortsetter, sier Stig.

Siste utvei

Helt siden tolvårsalderen har han hatt problemer med ryggen. I den siste tiden har plagene blitt bare verre og verre. Eksperter både her og der blant leger har gitt opp å finne en forklaring.

- Når ikke legene kan gjøre noe for meg, måtte jeg bare prøve noe selv. Besøket her var siste utvei, beretter Stig. Han forskrekket samboeren sin skikkelig da han kom ut av hotellrommet uten krykkene han like før hadde støttet seg på.

Halvard Nordfjæran påstår at ulik lengde på beina er årsak til at mange er plaget med smerter i rygg, hofter og bekken. Hans behandling går ut på å gjøre beina like lange. Det skjer i løpet av svært kort tid, bare ved håndspåleggelse. Da Stig la seg på behandlingsbenken, kunne vi se at høyrefoten var kortere enn den venstre. I løpet av "behandlingen" virket det som om de to ble like lange.

Spesielle evner:

- Det meste jeg har sett av vekst under min behandling er 3.5.centimeter. Men det vanlige er fra 0.5 til 1.5 cm. Foten vokser ut så raskt at du kan se det, hevder Nordfjæran.

Han var fabrikkarbeider i Tønsberg da han for ti år siden oppdaget at han hadde vondt i sin egen fot, og holdt hendene over det ømme stedet. Da kjente han at det strømmet varme ut av dem. Og ganske raskt ble han bra igjen.

Back to Top