Jeg har hatt merkelige evner i mange år

 

Mirakel? Under fire vitners nærvær skal Halvard Nordfjæran utføre noe som strider mot all fornuft. Han skal forlenge det venstre benet til Hellen.

21 - "Norsk Ukeblad", nr. 4 1996.


"Mirakelmannen" Halvard Nordfjæran hevder at han får ben til å vokse:

Jeg har hatt merkelige evner i mange år.

Mirakel? Under fire vitners nærvær skal Halvard Nordfjæran utføre noe som strider mot all fornuft. Han skal forlenge det venstre benet til Hellen.

Hellen (29) fra Moss får beskjed om å sette seg på en stol. Halvard Nordfjæran tar frem et par mørkeblå tøysko, ber Hellen ta dem på seg og instruerer henne til å sitte avslappet med baken helt inntil stolryggen. Han måler ben og føtter. Fra sidelinjen ser vi tydelig at det venstre benet er kortere. For sikkerhets skyld har vi målt lengden på forhånd.

Halvard ber Hellen om å slappe helt av i føttene. Selv setter han seg på kne foran henne, tar føttene hennes i hendene og sitter i dyp konsentrasjon. Fire vitner, derav Norsk Ukeblads journalist og fotograf, følger spent med.

Smertene forsvinner

Jeg kjenner at noe begynner å skje, sier Heller plutselig. - Det prikker og kribler fra hoften og ned. Merkelig! Hellen er utdannet innen varehandel. I syv år jobbet hun som daglig leder i klesbransjen, og hun var en energibunt og aktiv idrettsjente inntil for ti år siden. Da slo smertene og problemene til for fullt. I tillegg til senebetennelser var hun plaget av ryggproblemer. Hun ble behandlet med fysioterapi og medikamenter, men smertene slapp ikke taket. Etter lang tids sykmelding er hun i gang med ny utdannelse. Nå satser hun på en fremtid som helhetsterapeut.

Halvard sitter like taus og konsentrert. Etter ytterligere et par minutter kjenner Hellen en dyp smerte i venstre hofte. Gradvis kjenner hun smertene forsvinne, og hun føler seg merkelig nummen i hele bekkenpartiet.

Nå kan du reise deg, sier Halvard etter ca. 5 minutter. Hellen reiser seg. Hun kjenner seg helt skjev i kroppen og er ustø på bena. - Dette er utrolig. Bena kjennes like lange! sier hun.

Et under

Halvard iler til for å måle, med god assistanse fra to av vitnene. Nøyaktig, uten at vi kan se noen mulighet for juks, måler han Hellen's høyde mens hun står med tyngden på høyre benet. Hun måler nøyaktig 1 meter og 62 centimeter. Så måler han henne mens hun står med tyngden på venstre ben. Resultatet er nøyaktig det samme. På forhåndsmålingen var forskjellen 7 millimeter.
Velkommen til dagens under, sier Halvard med underfundig humor.

Den høyreiste 37-åringen utstråler trygghet. - Healingkrefter er et irrasjonelt fenomen, sier han. - Jeg foretrekker å forklare det som gudskraft, lys og kjærlighet. Vi som er healere, har en evne til å trekke til oss energier fra omgivelsene og universet - som vi kanaliserer videre over på klienten. Det er mulig å helbrede de fleste former for sykdom ved å tilføre energi.

Gud er mitt redskap, sier Halvard som hver gang før han foretar helbredelse ber en stille bønn til sine åndelige hjelpere og det guddommelige for rettledning.

Folk valfarter til healeren i Nord-Aurdal

Halvard Nordfjæran (37) har praktisert som helbreder i over 14 år. Han forteller at han har hatt kreftene siden han ble født. Han hevder at han også har arvet evner til å stoppe blødninger - noe som har ligget i slekten i mange generasjoner.

Ruth, gårdbruker fra Valdres:

Jeg er ikke i tvil om at Halvard er i besittelse av uvanlige krefter. For seks år siden oppsøkte jeg ham for å få hjelp. Venstre benet mitt var 1,5 cm kortere enn det høyre. Det forårsaket kroniske smerter og ryggplager. Allerede etter første behandling kjente jeg at smertene forsvant. Benet mitt ble strukket ut i riktig lengde. Verken kiropraktor eller fysioterapeut skjønner hvordan det kan ha skjedd, men konstaterer at det ikke lenger er lengdeforskjell på bena.

Back to Top