Kreftsyke Runar på 12 får god hjelp i Aurdal

11 - "Oppland Arbeiderblad", 1. mars 1991.


Runar (12) har en ondartet magekreft. Før jul ankom han på sykebåre i eget fly til Valdres for å forsøke behandling hos healer Halvard Nordfjæran i Aurdal. Etter en kort juleferie hjemme har han nå i tre uker vært til ny behandling hos Nordfjæran. Nå har han lagt på seg seks kilo, springer og leker og sykler ute, og han håper snart å kunne begynne på skolen igjen. Kroppsvekten har økt fra 20 til 26 kilo, og håret hans kommer tilbake.

Det gikk bare nedover med Runar de to siste årene. Han har vært ut og inn både på Rikshospitalet og på barneavdelingen på Rogaland sykehus. Der gjennomgikk han en rekke operasjoner og cellegiftkurer. Men ingen ting så ut til å hjelpe.

Babymat.

- Runar mistet både matlysten og håret. Det ble så ille at han bare greidde å spise babymat, og han kunne til slutt verken leke eller gå. Det så helt stusselig ut, og vi måtte søke etter all den hjelpen vi kunne få, sier Runars mor til Oppland Arbeiderblad.

Hun hadde lest om Halvard Nordfjæran i et ukeblad, og gjennom en innsamlingsaksjon i heimbygda og gratis fly fra Coast Air ble det mulighet for opphold i Valdres, nå har han fått 60-70 behandlinger hos Nordfjæran.

- Da Runar kom til Valdres, gikk han på 90 mg morfin om dagen. Bare etter et par dager kunne dette reduseres til 10 mg, og allerede etter den første behandlingen, fikk han igjen lyst på mat. Runar begynte å legge på seg, og han har også begynt å få tilbake håret.

Så jeg har stor tro på hva Nordfjæran har gjort for Runar. Vi har også hatt Runar inne til ny kontroll på Rikshospitalet. Men legene der mente at det er Runars kropp som nå reagerer positivt, sier moren.

Hun er nå full av optimisme på Runars vegne og ser fram til at Runar skal gjenvinne så mye krefter at han kan begynne som vanlig på skolen igjen.

Flere har fått hjelp.

Det begynner å bli mange etter hvert som hevder at de har fått hjelp for sine sykdommer hos Halvard Nordfjæran. En av disse er John fra Øystre Slidre. For et par år siden hadde han kreft i urinblæra, og legene mente at den eneste utveien var å fjerne hele urinblæra og la John få pose på magen.

Da oppsøkte John healeren på Sørskogen i Aurdal og fikk behandlinger der. Etter 21 dager og 17 behandlinger var hele svulsten borte, og legene på Aker sykehus var bare fulle av undring.

- Dette må vi bare ta av oss hatten for. Når det har skjedd med deg, kan det sikkert også skje med andre, var deres kommentar.

Halvard Nordfjæran har selv ingen forklaring på hva han utretter med sine "varme hender". Han ser på sine evner som en gave fra Gud.

Back to Top