Jeg er en transformator av energi

20 "Valdresen" 30. November 1995


Healer Halvard Nordfjæran i aksjon under demonstrasjonen på Fagernes tirsdag. De fremmøtte satt i ring og holdt hverandre i hendene, mens Nordfjæran gikk rundt og holdt en stund på hver.

Jeg ventet på at jeg skulle bli varm, men kjente i stedet kulde. Jeg har et spesielt vondt "punkt" på beinet, og det virket som han drog "ut" dette punktet. Jeg synes dette virker lovende, sa kvinna. Hun fortalte at hun aldri tidligere har vært til behandling hos en healer.

Etterpå viste kvinnen at hun kunne bøye kneet sitt mer enn før behandlinga.

- Jeg er en transformator av energi.

Tirsdag demonstrerte healer Halvard Nordfjæran fra Aurdal kreftene sine på Fagernes Hotel. Rundt 25 møtte frem. 22 deltok i behandlingen - pluss to journalister og en lege som satt på sidelinja.

Det var en uvanlig kveldsstund i den store kongressalen på hotellet. Det meste av tida var det stille i lokalet. Bare rolig musikk var å høre mens Halvard Nordfjæran ga de fremmøtte en demonstrasjon på sine varme hender - eller den energien han sier han har evne til å formidle til pasientene sine.

Nordfjæran er ingen pratmaker. Han er en mann av få ord, så innleiinga var også knapp. Han ba de fremmøtte om i sette stolene sine i en stor sirkel på gulvet, og holde hverandre i hendene. På den måten sa han energien ville strømme bedre rundt i sirkelen. Han bad folk slappe helt av, puste dypt og koble ut hverdagen med alt stresset den byr på. Så ville han gå rundt og holde litt på hver enkelt, slik at de skulle få kjenne varmen eller energien.

Spesiell situasjon.

Stemningen og situasjonen var spesiell. Mellom de vel 20 deltagerne som var med i sirkelen, var det fem - seks som kjente Nordfjæran fra tidligere behandlinger. Resten sa han var nye for dem - trulig nysgjerrige og søkende. Disse ble møtt med en direkte behandlingssituasjon, til dempa musikk, en slags meditativ stemning - og med to fotograferende journalister "bråkende" rundt i lokalet.

Slik gikk den første timen. Knapt ett ord ble sagt mens Nordfjæran rolig gikk rundt i sirkelen. Han holdt på hver deltaker en stund - i panna, på skuldrene, på ryggen, på brystet - med litt ulike "grep" på hver enkelt. Eneste avbryting i denne første delen var når Nordfjæran måtte skifte bånd i kassettspilleren.

Kjente varme.

Så var det pause, og flere av dem "Valdres" snakket med fortalte at de kjente varme mens de satt i ringen. Og da vel og merke mer varme enn det som naturlig er i menneskehender. Flere fortalte at de kjente at varmen økte i sirkelen etter hvert som Nordfjæran nærmet seg. Varmest var det for den han holdt på, og så avtok varmen når han flyttet seg videre i sirkelen. Andre sa de ikke kjente noe spesielt.

Etter pausen spurte Nordfjæran om de fremmøtte hadde spesielle plager, og om det var noen som ville ha en individuell behandling. Etter litt ble det til at ei kvinne fra Akershus som ikke ville fortelle navnet sitt til "Valdres", som satte seg i midten av ringen. Hun er plaget med leddgikt, noe en kunne se på hendene hennes. Ene kneet hennes var spesielt stivt, og hun demonstrerte at hun ikke kunne bøye det ordentlig. En av de fremmøtte fikk også "undersøke" henne og kjenne at leddet var stivt. Nordfjæran satte på mer musikk. Selv satte han seg på en liten krakk og la hendene på kneet hennes. Og slik satt han i ca. 30 minutter.

Etterpå viste kvinnen at hun kunne bøye kneet sitt mer enn før behandlinga.

Jeg ventet på at jeg skulle bli varm, men kjente i stedet kulde. Jeg har et spesielt vondt "punkt" på beinet, og det virket som han drog "ut" dette punktet. Jeg synes dette virker lovende, sa kvinna. Hun fortalte at hun aldri tidligere har vært til behandling hos en healer.

Transformator.

Alle har mer eller mindre helbredende evner i seg. Energien er "i oss" hele tida. Det spesielle med healere er at vi har evnen til å transformere energien videre. Denne energien løser opp blokkeringer i kroppen, og jeg kan tilføre mange ganger så mye energi som det naturlig er i kroppen, forteller Nordfjæran.

Hva er denne energien?

Det er livskraft, som vi er avhengige av for å kunne eksistere. Jeg transformerer denne livskraften.

Trur du kraften kommer fra Gud, og bruker du bønn for å fremkalle energien?

Ja, jeg tror det kommer fra Gud. Energien er der, og er tilgjengelig for alle. For meg er Gud kjærlighet. Det finnes bare en religion: kjærlighetens religion. Men jeg trenger ikke be for å få energien til å komme. Den flyter uansett, sier Nordfjæran.

Back to Top